Annette Gerritsen

Ik schaats weer!

Geplaatst op 28.12.2016 in Blog

30 december

De eerste meters op het ijs zijn weer gemaakt! Normaal zou ik zoiets mijn Instagram of Twitter plaatsen aan het begin van het seizoen, als ik weer reikhalzend uitkijk naar de eerste wedstrijden van het seizoen. Maar nu was het heel anders. Gewoon voor de fun wat rondjes rijden in de zon op de Jaap Edenbaan! Op de dag vòòr het NK afstanden nota bene! Ik kon niet diep zitten en moest een beetje halfhoog mijn slagen maken maar ik kon tenminste even schaatsen! Want dat miste ik wel.

 

Inmiddels raak ik gewend aan het ritme van het normale bestaan. Niet na het ontbijt meteen op de fiets of schaats stappen maar gewoon kijken wat de dag brengt. Tijdens de kerst hoefde ik mij niet af te vragen of het kerstetentje wel paste in mijn voorbereiding. Maar ik kon genieten van het feit dat de hele familie bij elkaar was en ik had er zelfs een wijntje bij! Gek-ken-huis!

Vandaag begint de NK afstanden beginnen in Thialf. Tot voor kort lag mijn focus ook op deze wedstrijd. Maar dat liep, zoals jullie weten, anders.

Morgen zal ik te gast zijn bij Radio 1 ‘Langs de lijn’ om over het NK te praten. En ik zal een video maken voor de NOS van achter de schermen.

Langzaam aan krijgen de komende maanden wat vorm. De NOS heeft mij benaderd of ik tijdens EK en WK sprint mij aan wil sluiten bij het analisten team. Samen met Erben, Mark en Rintje zal ik deze rol gaan vervullen. Heeft u trouwens wel eens vragen tijdens het kijken van de wedstrijden? Als u die mij stuurt via mijn Twitter of Instagram zal ik ze proberen beantwoorden tijdens de uitzending!

De komende tijd blijf ik dus nog een beetje in de schaatswereld hangen en voel ik nog geen ‘zwarte gat’. Ik vraag mij wel af of het anders was geweest als de winter al over was geweest en je dan (ineens) stopt. Omdat er dan echt even helemaal geen schaatsen om mij heen zal zijn…Gelukkig blijven er nog een hoop andere leuke dingen over om te doen.

Ik zal het straks gaan ervaren in april als de meiden weer op de fiets stappen om zich klaar te maken voor het Olympisch seizoen en ik.. ja ik weet nog niet hoe dat er voor mij uitziet. Plannen op lange termijn voelt nog niet goed dus ik begin met kleine stapjes.