Annette Gerritsen

Het gaat vriezen!

Geplaatst op 13.01.2017 in Blog

13 januari

Afgelopen weekend werd het allereerste EK sprint verreden! Ik mocht analyseren voor de NOS en vond het echt een prachtig schaatsweekend! Thialf ademde de vertrouwde sfeer en ook de prestaties waren goed. Ik was wel heel trots op mijn ploeggenootjes Karolina en Jorien! 1 en 2! Trots!

Gisteravond heb ik met ‘kniehoek-toerschaatser’ een aantal rondjes gereden op de Jaap Edenbaan. Het waren er niet zoveel omdat mijn knie niet echt meewerkte. Het stroomde van de regen en dus was het niet zo druk. Ook al kan ik niet voluit schaatsen, het blijft een heerlijk gevoel om toch even op het ijs te staan. Soms is het bizar om te bedenken dat ik normaal elke dag op het ijs stond en nu max. maar 1 keer in de week. Maar het went snel. Het doel is weg en dus is er geen reden meer om op je techniek te letten. Of te balen van een slechte bocht. Het maakt niet meer uit hoe snel je gaat of dat je foutjes maakt. Dat schaatsbeleving echt anders, een stukje meer ontspannen.

Omdat ik nog steeds vrij weinig kan en mag doen met mijn knie ben ik inmiddels begonnen met een cursus borstcrawl! Les 1 zit erop en het was erg leuk! Normaal gesproken ben ik niet zo een waterrat maar ik kreeg les van oud-zwemmer Bas van Velthoven. De raakvlakken met het schaatsen bleken heel groot! Het is beiden supertechnisch en je moet het met een bepaalde ontspanning uitvoeren. Ik maakte in de les al wat progressie en stapte met een goede gevoel het zwembad uit. De knie hield het goed en ik had al meteen lekker spierpijn in mijn schouders. Het voelde goed om te trainen en bezig zijn met verbeteren. Volgende week ga ik een weekje op vakantie naar de zon. Ik kan daar dus mooi gaan oefenen.

Verder merk ik wel echt lichamelijke veranderingen. Normaal heb je in je benen een hoge spierspanning! Maar m’n benen zijn nu voor mijn gevoel pudding. Ik merk ook echt dat ik minder honger heb en ook veel minder bezig ben met wat ik eet. Normaal dacht ik veel over na. Wat voor training had ik gedaan? Wat bevorderd het herstel? Nu loop ik in de supermarkt en denk :’ Waar heb ik trek in’. Ik probeer het wel een beetje gezond te houden…

Mijn hart ging trouwens sneller kloppen toen ik hoorde dat de temperaturen de komende dagen zullen gaan dalen! De laatste keer dat er echt natuurijs was, is alweer ruim 5 jaar geleden. Dus het wordt wel weer eens tijd! Binnenkort ga ik zelf de echte kou opzoeken voor een heel leuk evenement!!! Daarover binnenkort meer!!!

Tot volgende week xxx