Annette Gerritsen

Even een weekje niksen…

Geplaatst op 26.01.2017 in Blog

26 januari

 

Weer terug in Nederland is het hoogtijd voor een nieuw blog! Afgelopen week heb ik 6 dagen in Spanje gezeten. De winter was even heel ver weg. Het NK sprint/Allround heb ik in grote lijnen gevolgd. Dankzij BVN kon ik af en toe het Sportjournaal meepakken. Maar voor het eerst had ik echt het gevoel dat ik even helemaal los was van het schaatsen en het leven wat ik hiervoor leidde. Door een hele andere omgeving, de ruimte om even te niksen en vooral de zon op je bol, waan je je in een andere wereld.

Een lege agenda en geen verplichtingen geven echt zo’n ruimte in je hoofd. Als je thuis bent en voor allerlei opdrachten wordt gevraagd heb je de neiging om meteen weer vol gas door te gaan. Bij thuiskomst stond ook de agenda meteen weer volgepland. Maar even niks doen en een beetje luieren gaf mij echt de ruimte om weg te dromen en mijzelf de vraag te stellen wat ik nou eigenlijk zou willen. Het antwoord op die vraag kan ik nog steeds niet helemaal beantwoorden en ik verwacht ook dat ik nog een aantal maanden voor nodig zal hebben.

Ik vind het heel leuk dat ik in het schaatsen een aantal opdrachten kan doen. Ik heb echt de knop omgezet om het schaatsen niet meer te benaderen als topsporter maar echt als liefhebber. Want waar ik achter ben gekomen is, dat ik echt van schaatsen hou. Ook al ben ik de grootste koukleum van Nederland en zorgt mijn knie voor een beperking. Ik hou van de beweging, van de sport en de sfeer die op de Jaap Edenbaan hangt. Afgelopen week heb ik een heel bijzondere jongen les mogen geven en daarover hebben we een leuk filmpje gemaakt dat binnenkort online komt. Ik heb de sport met zoveel plezier en passie beoefend en dus is het voor mij ondenkbaar dat ik niet meer het ijs op zal gaan. Ook schaatsen er nog steeds meiden op de baan waarmee ik 20 jaar geleden al wedstrijdjes reed en nu dus weer mijn maatjes op het ijs zijn. Helaas heb ik wel de natuurijs gekte gemist maar gelukkig ga ik over een maandje naar Zweden om daar natuurijs te mogen ervaren!

Verder heb ik ook stappen durven zetten met een project waar ik al een tijdje over nadenk maar nog niet echt concreet durfde te maken. Ik heb gewoon de stoute schoenen aangetrokkenen en ben aan het kijken of het realiseerbaar is! Dat voelt al zó goed en het geeft veel energie om aan een nieuw project te beginnen vanuit een passie. Of het zal gaan lukken gaat de tijd uitwijzen maar ik heb er sowieso al van geleerd. Ik hoop dat ik binnenkort hier meer over kan vertellen!

 

Voor nu ga ik de spullen inpakken want ik ben al een tijdje bezig met mijn trainingscursus. Schaatstrainer niveau 3 is al binnen dus nu staat niveau 4 op het programma!

 

Tot volgende week!