Annette Gerritsen

25 april

Geplaatst op 25.04.2017 in Blog

Plannen

Dat het leven nooit gaat zoals gepland heb ik de laatste jaren vaak ervaren. Ruim een half jaar geleden had ik maar één focus en dat waren: de Olympische Spelen in Korea. Nu op 25 april ben ik gestopt met schaatsen door een chronische blessure en ben ik ruim 4 maanden zwanger. Een grotere verandering had er bijna niet kunnen zijn. Het komende jaar zal ik nog wel betrokken zijn bij de schaatssport. Ik volg een opleiding bij de KNSB tot trainster en ga mijn generatie genootje Ireen Wüst op de voet volgen in haar weg naar de Olympische Spelen. Afgelopen weekend was ik daarom aanwezig bij de Kick-Off van Team JustLease in Utrecht. Ik zat daar met al mijn oud-collega’s lekker te lunchen en te praten over de afgelopen vakantie periode. Is iedereen er klaar voor en hoe kijken zij naar het nieuwe seizoen. De sfeer in de ploeg is ontspannen en iedereen is gemotiveerd en oogt fit. Het voelt gek om weer even terug te zijn in die sfeer. Van ‘eten-trainen-slapen’ maar het voelt oh-zo vertrouwd. En daardoor realiseer ik mij meteen hoe mijn leven veranderd is.

Project Ireen Wüst

Ik ga met Ireen en Rutger even apart zitten en we nemen de planning door van de komende tijd. Alles is nog ontspannen in deze fase van het seizoen. Plannen worden gemaakt en de focus is zeker al aanwezig. Alle voorwaarden worden geschept om zo goed mogelijk aan de start te staan tijdens het kwalificatiemoment in December. Wat misschien nog wel zenuwslopender is dan de Spelen zelf. Maar wat mij betreft de allermooiste momenten die je als sporter mee kan maken. Jezelf laten presteren op het moment dat het moet vraag niet alleen fysiek maar vooral mentaal wat van je. En dat proces, dáár genoot ik altijd van. Ik vind het fantastisch en een eer dat Ireen mij toe wilt laten in haar leven en mij mee wilt nemen in haar weg naar de OS 2018.

Zwanger

Momenteel is het nog wennen aan mijn nieuwe rol en maakt ook mijn lichaam een enorme verandering door. Als topsporter denk je dat je je lichaam helemaal kent. Maar een zwangerschap is toch wel iets heel anders! Het sporten gaat gelukkig nog steeds alleen ik moet echt 10x rustiger aan doen. Je hele mindset tijdens een training is anders en ik loop al enorm te hijgen van een klein fietsritje waar ik normaal m’n hand niet voor omdraai. Maar ik voel mij ontzettend gezegend met een goede zwangerschap en ben blij dat ik mij nog steeds fit en vitaal voel!
Op naar de komende maanden!