Annette Gerritsen

Nieuw jaar. Nieuwe blog!

Geplaatst op 04.01.2017 in Blog

4 januari

Beste wensen

Het begin van een nieuw jaar. Normaal gaat dit altijd vrij stilletjes voorbij. Dan is de focus om 00.01 uur, na een proost en de beste wensen, weer gericht op de eerst volgende wedstrijd. Er waren ook wel eens jaren dat ik om 10 uur naar bed ging en het vuurwerk hoorde vanuit mijn bed. Alles voor de sport! Dit jaar werden het spelletjes, shotjes en karaoke! Het was een dolle avond en ik wens iedereen een heel mooi en gelukkig 2017!!

Verdriet

Ik krijg vaak de vraag of ik al spijt heb van mijn beslissing maar ik vrede heb met mijn keuze. Dat wil niet zeggen dat ik geen verdriet en gemis voel. Soms komt het verdriet als ik mij realiseer dat ik nooit meer wedstrijden op hoog niveau zal schaatsen. Dat gevoel vond ik zó fantastisch. Ik hield echt van wedstrijden rijden. Maar de laatste maanden waren mentaal zo zwaar doordat ik opnieuw een revalidatie traject aan moest gaan en mijn gezondheid mij in de steek liet.

Tijdens die periode was ik de hele dag bezig met hoe mijn knie voelde en hoe de vooruitgang was. Ik maakte mij 24 uur per dag zorgen. Over mijn vorm, mijn knie, mijn gezondheid en mijn doel. Dat elke dag verder van mij vandaan ging. Daar werd ik gewoon echt ongelukkig van. Omdat je de hele tijd wordt geconfronteerd met het feit dat je het niet kan doen. Dat gevoel kan ik nu loslaten en dat zorgt voor opluchting. Ik accepteer dat ik de komende tijd alleen mag fietsen en zwemmen van mijn fysiotherpeut. Ik ben wel een ontzettend slechte zwemmer, laat staan dat ik een beetje baantjes kan trekken. Volgende week start ik dus met een snel-cursus borstcrawl! Ik ben zéér benieuwd.

NK Afstanden

Afgelopen week was ik voor het eerst aan de slag in een nieuwe rol tijdens een wedstrijd. Ik mocht aan de slag achter de schermen bij de NOS. Het filmpje is hier te bekijken.

Aantekeningen uit mijn schriftje

Ik kan nog precies het gevoel omhoog halen hoe het voelt om daar aan de start te staan. Gefocust, gespannen en vol adrenaline Ik heb tijdens mijn voorbereidingen altijd veel gevisualiseerd om mijn races zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarom kan ik het gevoel zo weer oproepen. Alsof ik bij de start sta van een groot toernooi en ik mij concentreer en wacht op het startschot. Ik vond laatst een aantekeningen boekje. In dat boekje schreef ik altijd op hoe ik mij voelde of waar ik moest verbeteren. Maar ook de planning voor mijn wedstrijd van die dag of de focuspunten voor tijdens mijn race

Dat gevoel zoek ik soms even op. Om toch nog een keer te ervaren hoe het is om topfit en vol adrenaline aan de start te staan, klaar voor het startschot. En als deze gaat en ik mijn ogen open dan sta ik niet in Thialf maar aan de start van een nieuw begin.

Van vrijdag t/m zondag wordt in Thialf voor het eerst het EK sprint gereden. Wie wordt de eerste Europees Kampioen Sprint óóit?!? We gaan het meemaken! Ik zit aan tafel bij de NOS om de wedstrijden te analyseren! Tot vrijdag!